Blogs > Horse Sense

Marissa Raymo will discuss everything about horses, including horse health care tips, training tips, equestrian friendly trails, horse buying info and much more.

Tuesday, August 17, 2010

Adoptable Horse of the Week - Meet Beautiful!

Beautiful is a 4 year old black Shetland cross pony. She is easy to handle and likes treats. She is going to make a nice kid's pony some day. She is also gaited! 



For more information or to meet Beautiful, call 269-965-2117 or 269-924-6595 or Email.

Or for information on some of the other adoptable horses
that EARTH Services has to offer, CLICK HERE!




Labels:

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kudret Narı Yağı, Momordica charantia biber hapı(Cucurbitaceae), bitkisinin olgun meyvalarının çekirdekleri alındıktan sonra zeytinyağında tutulmasıyla elde edilir. Bir miktar drog alınır, çekirdekler çıkartılır ve geri kalan kısım zeytinyağına biber hapı konur ve bir şişede güneşe asılı olarak bir yıl tutulur. Meydana gelen pomat kudret narı yağı adı ile halk arasında bilinir.

Kullanılışı: Kudret narı yağı halk arasında ekzemada vob ve benzeri deri hastalıklarında dışardan kullanılır. Yine aynı drog iştahsızlığa ve zayıflığa karşı da içerden alınır. Drog, bugün olduğu kadar Eski Mısır Çarşısı nda da çok satılırdı.Modern Tıptaki Yeri: Tıbbi folklorda bugün de çok kullanılan bu preparat, epilasyon yapılan bir kobayın sırt derisi üzerinde ultraviyole ışınla meydana getirilen bir dermit fx15 (bir cilt iltihabına karşı etkili olmuş ve ilacın denendiği kobaylarda hastalığın iyileştiği görülmüştür.

Faruk Demirel

August 18, 2010 at 5:12 AM 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Online Marketing
Share